tisdag 17 oktober 2017

Hopbakslån

12:02
Det är väldigt lätt att skaffa ett kreditkort eller fler. Och många kanske inte tror att de är direkta kreditkort- som de faktiskt är. Vi talar om kort som IKEA-finansiering och IKANO, Norwegian kort etc., vilket inte är särskilt dåliga kort, men som fortfarande är kredit. Det är lätt att tro att du ska betala tillbaka innan räntan börjar löpa, till exempel med semesterersättning eller skatteåterbäring, medan verkligheten är att man använder semestern pengarna lika snabbt som en vanlig lön, och det finns ingen garanti för att du får skatteåterbäring. Eller att bilen går sönder innan. Här får du några råd du kan följa när skadan redan är skedd.

Få ett hopbakslån för alla kort du har
Har du en bra relation med din bank och inga betalningsanmärkningar eller inkassokrav, kanske din bank kan hjälpa dig. Räntan är naturligtvis inte samma som på ett hus eller billån, men det kommer bli mycket, MYCKET billigare än kreditkorts skulderna du har nu. Du kommer kunna spara tusentals kronor per år genom att byta till ett lån på en bank, jämfört med att ha flera kreditkort som räntorna bara tickar på med. Vissa banker kommer i sådana fall att begära säkerheter i form av en säkerhet eller inteckning i fast egendom, och det är inte orimligt. Kom ihåg att du redan har visat dem att du inte är den bästa för att övervaka och hantera din personliga ekonomi. Att Refinansiera är dock rätt väg att gå för att få den snabbaste och lägsta kostnaden, att komma på fötter igen.

Inte bara bank som erbjuder refinansiering
Även andra än banker och institutioner kan ge lån för att samla kreditkort skulder, men det rekommenderas att du kontrollerar priset mycket noga både för nominell och effektiv ränta, och vilka möjligheter som finns för snabbaste återbetalning.

Ansök inte om flera kreditkort!
Det kan tyckas självklart, men det är något många "glömmer" att tänka på när de ska ordna upp tidigare konsumtions misstag. Det kan ändå vara frestande att köpa soffan du har tittat efter så länge i Ikea. Men kom ihåg en sak: Om du inte har sparat pengar, har du inte råd! Tänk så för att undvika att falla i frestelser, eftersom det är svårt att jobba sig ur en skuldsituation. Och det är inte alla banker som kommer låta dig komma tillbaka tre gånger på ett halvår för att reda ut situationerna du uppenbarligen hoppar ut i, gång på gång.

Inrätta ett sparkonto med fast belopp.
För att undvika frestelsen blir för stor igen, är det klokt att avsätta en liten summa varje månad, så att du har en liten summa som avsatts för oförutsedda utgifter. Då kan du hitta sängen som du har velat dig i många år, bara för att behöva lämna den i affären eftersom du inte har råd med, helt enkelt. Det är lättare än du tror att spara lite!

Samla små lån och refinansiera med ett hopbakslån


Att sluta med många små lån ger dålig överblick över både räntebetalningar och hur mycket man betalar av lånet varje månad - och det kan vara lätt att tro att vi inte talar om så mycket pengar. Men de flesta som samlar information och tittar på all information tillsammans, är förvånade över både hur mycket de betalar i ränta varje månad och totalt, och de får en chock när de ser alla de belopp som tagits. Var inte en av dem - samla små lån med att refinansiera!

Prata med din bank.
Det snabbaste, säkraste och billigaste sättet att gå på är förmodligen via den bank du redan haft i många år. Här har du störst chans att få de bästa villkoren när det gäller återbetalningstiden, avbetalningar, inträdesavgifter och inte minst intresse, vilket är A och O för att betala ner skulden så fort som möjligt. Och eftersom detta troligen är den finansiella institution som har känt dig längst, kommer det att bli lättare att komma överens och göra ett avtal. Sätt dig ned och kolla över hur mycket du behöver för att täcka de små lån du har, skapa en budget och gör din kundrådgivare imponerad över att du faktiskt har en överblick och en plan för framtiden.

Även andra erbjuder uppsamlingslån.

På en marknad som arbetar med pengar, det finns alltid gott om aktörer, och då är det viktigt att välja en som passar dig bäst. Kontrollera noga alla villkor som erbjuds, och vad de innebär - för att inte tala om vad som händer om du inte betalar i tid! En del av dessa finansiella institutioner har faktiskt specialiserar sig på att låna ut pengar till dem som har en inkasso skuld som de inte har kunnat betala. Nu talar vi alltså om finansiella lösningar även om du redan har brutit förtroendet ganska grov med andra långivare. De kan vara svåra att hitta, men de finns! Förvänta dig inte de allra bästa villkor, men när du kommit hit, du har bevisat att du är en risk för dem och det måste de ta hänsyn till.

Gör inte bort dig igen!

Avsätt lite pengar varje månad tills du har en fin buffert som grund - och helst ännu längre. Då behöver du inte fundera på om du har råd med det du önskar eller ej, vad du än behöver, när du behöver det. Klipp itu alla kreditkort du har, och blockera dig från att låna mer på alla snabba långivare på så många sätt att det bara är möjligt. Det kan låta märkligt att du ska kunna bli frestad, men du föll för de många gånger innan detta, eller hur? Se till att du har minsta möjliga chanser att göra samma misstag igen, då kan du ta ett stort steg bortom eventuella framtida finansiella problem, långt innan de får en chans att uppstå!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar