lördag 28 april 2018

Lån med medsökande

10:00
Ibland får man inte lån, om man är ensam sökande. Om du har en medsökande med i din ansökan, är chansen större att du får ditt lån. Du kan välja vem som helst att ha som medsökande, men personen måste ha en ordnad ekonomi. Båda är ansvariga för återbetalning av lånet. För att göra sökningen lite enklare, har vi en fullständig översikt över konsument lån utan säkerhet i Sverige. Där du kan ansöka om lånet tillsammans med medsökaren, och lånet är helt kostnadsfritt att söka.

Det finns många skäl till att ett lån inte blir riktigt som du vill ha det. Bankerna måste följa strikta riktlinjer, och det kan ibland verka som de inte förstår sig på våra mänskliga förhållanden. En bortglömd betalning på grund av något helt oskyldigt, banken anser att du är för ung, eller andra skäl kan leda till att du nekas ett lån. Lyckligtvis finns det alltid lösningar!

Ett av de enklaste och säkraste alternativen är att dela kreditvärdighet och ansvar med en annan person. Det kan vara en familjemedlem eller en god vän- så att du kan få de medel som behövs för att förverkliga dina drömmar. Du delar ansvaret med någon, och här i Sverige har vi turen att de flesta människor får en någorlunda god kreditvärdighet, utan att behöva arbeta så hårt för att förbättra den. När det kommer till högre belopp däremot, är det inte alltid lika lätt. Att hitta det perfekta lånet för dig kan innebära att du behöver hitta någon att samarbeta med för att uppfylla bankens krav. Att söka lån tillsammans med en medsökare betyder helt enkelt att det blir ett delat ansvar att lånet blir betalt, och då blir bankens krav lättare uppfyllt.

Många stöter på denna typen av delat ansvar, redan när de flyttar hemifrån. Till exempel kan föräldrarna få gå i borgen för sitt utflyttande barn när den skall skriva sitt första hyreskontrakt. När det gäller ett lån är det inte så mycket som är annorlunda. Den största skillnaden är att lånebeloppet kan variera. En medsökande kan göra att lånet beviljas, men även öka chanserna för att få låna ett högre belopp eller få längre ränta.

Medsökande på lån - risker?


Det blir alltid en risk för medlånsökaren, när du tar ett konsument lån utan säkerhet. Medsökaren är ju delvis ansvarig för att lånet betalas tillbaka. Gör du inte dina avbetalningar i tid, får medsökaren samma betalningsanmärkningar som du får. Det är därför viktigt att du gör din medsökare medveten om dessa risker. Det är en god ide att göra en ordentlig budget i förväg, för att visa din medsökare att du är seriös och tar personens förtroende på allvar. I värsta fall kan medlånaren bli skyldig att betala tillbaka hela beloppet själv, något som skulle bli tungt för ditt samvete.

Samla de resurser du har för att öppna upp möjligheterna för er båda. Möjligheten att ansöka om lån med delat ansvar, är en stor möjlighet banker ger oss som vi inte skulle fått som ensamma låntagare. Även om du kan få ett lån på egen hand, så ger medlånaren större chanser till lägre avbetalningar, lägre räntor och du kan få låna ett större belopp. Dessutom är det ett trevligt och solidariskt sätt att påminna oss om att vi är starka tillsammans. Sök ett lån med en medsökande idag, och dina chanser ökar betydligt.

När du ansöker om ett lån utan säkerhet, eller ett personligt lån som det kallas, kan det användas till vad du vill. Gränsen på upplåningen kan vara mellan 10.000- och upp till 500.000 kronor. Det är viktigt att vara medveten om, att räntorna på lån utan säkerhet är högre än på lån med säkerhet, och det är betydelsefullt att göra upp en plan över hur pengarna skall betalas tillbaka.

Som regel har du möjlighet att välja en återbetalningsplan på upp till 12 år, och upp till 15 år för lån på över 350.000 kronor i vissa fall. Det tillkommer aldrig någon extra avgift för att betala hela eller delar av lånet tidigare, än vad som avtalats. Och med detta kan du spara en hel del pengar i räntekostnader. Välj heller inte en för kort avbetalnings period på gränsen till vad ekonomin tillåter. Det är då bättre att betala in extra de gånger ekonomin är bra. Det är bra om du och din medsökande är överens om detta från början, då ni delar ansvaret för att lånet skall bli betalt. Det är inte ovanligt att man som två vänner skriver ett avtal eller kontrakt tillsammans när man gör en lån ansökan ihop.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar