onsdag 1 november 2017

Lån utan kreditupplysning

11:00
lån utan ucAtt låna pengar har nästan blivit vardagsmat för de flesta av oss, och vi har många olika lån att välja mellan. Utöver detta finns det även finansiella aktörer som vidarebefordrar erbjudanden från flera olika banker till dig. Har du fått en oväntad kostnad eller ett erbjudande som är för bra för att motstå, men vid fel tidpunkt i månaden, kan det vara så att du behöver ett snabbt lån. Ett lån där de inte tar någon kreditupplysning, är det snabbaste lånet du kan ta.

Viktiga kriterier för att få ta lån
För de flesta banker är en kreditupplysning det första steget, för att avgöra om du är en värdig låntagare utan att det innebär för stora risker. I de flesta banker är det ovanligt att man får ett lån utan kreditupplysning. Men det finns långivare som är specialiserade på just denna typen av lån - lån utan kreditupplysning. I vanliga banker kan kraven variera för den som söker lån. Kraven kan vara att du skall vara minst 18-25 år, och ha en lön på mellan 150.000-350.000 kronor. Dessutom får man inte ha pågående inkassoärenden eller skulder till kronofogden. Men, denna typen av långivare ställer alltså inte alla de här kraven. Och de gör inte någon kreditkoll, förutsatt att du betalar en något högre ränta och uppläggningsavgift. På detta sätt blir riskerna för banken något lägre.

Vad du bör tänka på innan du ansöker
Det första du bör tänka på är om du verkligen behöver låna pengar. Om svaret är ja, bör du undersöka vilken leverantör som erbjuder de bästa villkoren. Allt från uppläggningsavgift till räntorna, just för ditt lån. Lägg märke till att de kan erbjuda lån med nominella räntor, medan dina effektiva räntor kan bli mycket högre. Lägg också märke till om det finns en minimumperiod för återbetalning, då detta också kommer påverka hur mycket du faktiskt kommer betala tillbaka till banken.

Orsaker till att man inte vill att banken tar kreditupplysning
Kanske är du en student som knappt jobbar alls, och som tjänar runt 15, 000 per år? Eller har du kanske tillbringat några år i utlandet, så att de svenska myndigheterna inte har registrerat någon inkomst för dig under de senaste tre åren? Har du kanske en betalningsanmärkning som du inte har betalat av ännu? Oavsett varför du inte vill att en kreditbedömning, finns det långivare som accepterar det och som tar risken att låna ut pengar ändå.

Låna det absolut lägsta möjliga beloppet
Oavsett varför du vill ansöka om ett lån utan kreditupplysning, är det viktigt att du begränsar "skadan" så mycket som möjligt genom att dra ned på kostnaderna, så långt det går. Det är alltid frestande att "låna lite extra" när man väl tar ett lån, eftersom det även kan dyka upp andra oförutsedda kostnader. Du kanske bara lånar 5000 extra, men detta är bara dumt, eftersom du förmodligen kommer använda pengarna till något som är mindre nödvändigt. Om du till exempel köper nya däck, ny torktumlare eller kanske kläder för dessa pengar, blir de i slutändan väldigt dyra då det är lånade pengar som det blir räntor på!

Låna pengar utan kreditvärdighet


Att få ett lån kan tyckas som en omöjlig uppgift om du har aktiva inkassoärenden eller inte har ordnat upp gamla ekonomiska problem. Men det är faktiskt inte så svårt, det bara kräver att du hittar rätt långivare - det vill säga de som inte lägger någon vikt vid om du är kreditvärdig, eller som gör en kreditupplysning överhuvudtaget. Detta är själva nyckeln till lånet. Här kan du läsa mer information om just denna typ av lån.

Sök på nätet
Genom att söka på nätet, kommer du att ha tillgång till flera finansiella webbplatser som erbjuder lån utan uc - även för personer som har inkassoärenden som är aktiva eller har betalningsanmärkningar. Du kan söka genom samlingssidor på nätet. Dessa sänder ut en låneansökan till flera olika banker, vilket sparar tid och ger dig ett svar ganska snabbt. Alternativt kan du söka direkt hos andra långivare som ger lån utan kreditupplysning. Det är mycket lättare att få en bra översikt på nätet, och det tar inte så lång tid som att gå från bank till bank för att få svar. Räkna med att många banker och finansiella leverantörer i första hand ger dig avslag, om du har inkasso eller betalningsanmärkningar.

Se till att du väljer rätt långivare
Det kan vara en stor skillnad på villkoren de olika långivarna kommer med, så se till att du har gått igenom alla erbjudanden som varje leverantör erbjuder innan du välja den som passar dig och dina behov bäst. Ska du betala ditt lån under en lång tid, är det mycket viktigare att räntan är bra, än att tänka på om startavgifterna mm är höga. Naturligtvis har även lånebeloppet en stor roll. Det hjälper inte att få den bästa räntan, om lånebeloppet blir för lågt. Lika viktigt är det att långivaren faktiskt accepterar ett lågt lånebelopp. Det blir snabbt dyrt om man måste ta dubbelt så mycket i lån, än vad man behöver. Även fast det kanske låter som ett bra erbjudande. Behöver du bara låna 7000 kronor, ska du inte acceptera ett erbjudande på 20.000 kronor – du kommer förmodligen ångra detta senare.

Planera innan du ansöker
Det finns långivare som lånar ut mindre summor. Du kan helt enkelt inte ta ett stort lån, men du kan ansöka om ett litet eller medelstort lån. Detta är särskilt praktiskt om du inte har så stora inkomster. Och kom ihåg - det är aldrig klokt att låna mer än du behöver! Om du gör det, kanske det blir en utmaning för din ekonomiska balans, och du kanske inte kan använda lånet ändå. Det viktigaste efter en sådan refinansiering av din ekonomi är att du behåller kontrollen, och inte går minus när du har ett lån. Tag kontroll över ekonomin och behåll den!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar