torsdag 25 januari 2018

Sök lån - få svar direkt

12:00
De flesta behöver någon gång ta ett lån, för olika ändamål. Ett lån kommer att vara till hjälp i en situation där vi inte har tillräckligt med pengar att betala för det man skulle vilja göra, eller köpa. Ett lån återbetalas med ränta under en överenskommen tid. Man bör inte låna om man inte kommer att kunna betala tillbaka lånet, eftersom det alltid blir dyra konsekvenser för både låntagaren och långivaren. Lån som erbjud av olika aktörer, och det varierar hur lång tid det tar att behandla en ansökan. Om du söker ett lån i dag, är det möjligt att få svar omedelbart.

Lån till vad du än behöver

Vissa gånger är det mer brådskande att finansiera ett köp. Alla kostnader är inte lätta att förutse, och man vet aldrig vad som väntar runt nästa hörn. Det är bra att ha möjlighet att söka ett lån där man omedelbart kan få svar, så man få finansieringen ur världen så fort som möjlig.  Ibland kan det vara skönt att äntligen kunna ta sig råd, att kunna köpa något man längtat efter länge. Kanske är det rea på cykeln du drömt om så länge? Då är det bra om det går snabbt att söka lån!När du tagit ett privatlån, bör du ha god översikt över ekonomin. Ibland kan ett konsument lån helt enkelt vara lösningen på det. Det kan vara lätt att falla för frestelsen att skaffa kreditkort, där pengarna är lättillgängliga. Nackdelen är att räntorna är höga, och om du har flera kreditkort, kan du snabbt märka att du tappar kontrollen. Då kanske du vill söka ett konsument lån, så du får den totala skulden i ett enda lån, och bara har en långivare att förhålla dig till. Ett kreditkorts lån är ofta mycket liknande ett konsument lån, men skillnaden är att räntan är mycket högre. Månadsavgifterna kommer att gå ner genom att samla allt i ett konsument lån, hos en långivare.

En enklare lösning

Anledningarna till att man tar lån varierar. Vissa är bra på att spara och kan ha pengar i reserv om de plötsligt vill boka en impulsiv. Andra har inte förmåga eller intresse att spara, utan fördelarna med att kunna ta ett konsument lån. Ibland måste man gå flera dagar och väntar på ett svar, på en låneansökan. Men det finns lån där man omedelbart kan få svar. Leverantörer av konsument lån ber dig inte att skicka in kvitton, eller på annat sätt förklara vad du skall spendera pengar på. De kräver heller inte säkerheter i din egen eller andras egendom. Räntan sätts ofta efter en kreditkontroll och kan variera mellan kunderna. Detsamma gäller för vilket lånebelopp som kan erbjudas, och återbetalningstiden. Det kan finnas många olika anledningar till varför du väljer att ta ett lån. Då är det bra att veta att du inte behöver vänta flera dagar på ett svar, eller förklara för långivaren vad du har tänkt att använda pengarna till.

Blancolån med snabbt svar


En blancolån är ofta ett lån i intervallet mellan 50–500,000 kronor, som ges utan någon säkerhet. Du får därför inte ha någon inteckning/pant i ditt hem eller andra tillgångar. Detta gör det lättare att ta ett konsument lån, men det är också det som gör dessa lån är dyrare än till exempel bostads- och billån. Lånen har mycket högre räntor och ofta kortare återbetalningstid, vilket gör att månadskostnaderna blir höga i förhållande till lånebeloppet, om man jämför med ett huslån.

Kreditupplysning
När du ansöker om ett lån i dag, gör du det snabbt och enkelt på nätet. I många fall kan du också fylla i och lämna in en skriftlig ansökan på papper om du vill. På webben går allt mycket snabbare, och du kan få svar inom några timmar. Vissa banker erbjuder också ansökan via SMS, och du får snabbt ett svar tillbaka via SMS.  Dessa gånger görs ofta en riskbedömning, genom en kreditupplysning. Långivaren får då information om dina inkomster och förmågan att kunna betala tillbaka lånet. Räntan sätts när denna kontroll är klar. Du kommer alltid att få ett meddelande om någon har utfört en kreditupplysning på dig.

Alla kan inte få lån
Tyvärr får inte alla som söker lån ett godkännande, och alla bör inte få lån. En kreditupplysning säger allt om den sökandes betalningshistorik. Om den som ansöker till exempel har fått betalningsanmärkningar, är chansen liten att personen kommer att beviljas ett lån. I dessa kreditupplysningar finns det inga förklaringar till varför du har en betalningsanmärkning. Så det spelar ingen roll om det handlar om ett gammalt misstag eller om du helt enkelt är dålig på att betala dina utgifter.

Vad ska man låna till?

Ibland är det nödvändigt att låna. Den bästa idén är att inte låna mer än du behöver, men det viktiga är att inte låna mer än du kan betala tillbaka. Du bör kunna leva med de nya månadsutgifterna lånet ger. Som sagt så är ett konsument lån dyrare än ett lån där flera säkerheter krävs, men det betyder inte att det alltid är ett ofördelaktigt lån. Om du av någon anledning har skuldsatt dig mycket, genom kreditkort till exempel, kan du samla ihop alla skulder till ett lån. Då har du bara en långivare att förhålla dig  till, och månadsavgiften för att täcka den totala skulden kommer att bli mindre, vilket i sin tur ger en bättre ekonomi. Det kan naturligtvis finnas andra situationer där ett lån kan vara lösningen. Det är inte alltid banken kan hjälpa dig med ett lån, om du inte har tillräckliga säkerheter till exempel. Men är du tvungen att lägga nytt tak på huset, eller kanske måla om, kan ett konsument  lån vara lösningen. Det kan komma oförutsedda utgifter, och då kan ett blancolån med snabbt svar vara en bra lösning på situationen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar