tisdag 23 januari 2018

Låna pengar utan säkerhet

10:54
Att låna pengar utan säkerhet är inte alltid den bästa lösningen, men i vissa fall kan det vara nödvändigt. Och för att vara helt ärlig, är det möjligt att hitta ganska bra erbjudanden på räntor även utan säkerhet. Även om ett lån med säkerhet naturligtvis hade varit den billigaste lösningen. Här kan du läsa mer om denna typ av lån.

Enkelt att söka- snabbt svar
Detta är en typ av lån som är mycket gynnsamt för långivaren, trots bristen på säkerhet. Detta på grund av de relativt höga räntorna. Därför går det otroligt snabbt att låna pengar utan säkerhet på nätet, och oftast får du ett svar inom några timmar. Du kan också ansöka om ett lån erbjudande utan förpliktelser, så att du kan se över vem som har det bästa erbjudandet för just dig och dina behov. De betalar snabbt ut lånebeloppet om din ansökan godkänns. Så även i pressade situationer, är det möjligt att reda ut ekonomin snabbt och enkelt.Inte så stränga krav
För att ansöka om ett lån och få det godkänd, kräver de flesta långivare att du är minst 20 år, att du har en regelbunden inkomst och att du inte har några betalningsanmärkningar. I vissa fall kommer de att acceptera din ansökan även om du har dålig kreditvärdighet eller aktiva förfaranden hos inkasso. Men dessa långivare har ofta specialiserat sig på denna kundgrupp. De flesta långivare kommer att vara glada över att ha så liten risk som möjligt, och kräver därför att ovanstående kriterier uppfylls innan man överväger att säga ja till din ansökan.

Nominell ränta från 7%
Trodde du att lån utan säkerhet skulle vara nästan lika dyrt som med ett kreditkort? Du är inte ensam, men det stämmer inte alltid. För de flesta människor med medelstora lån (5–15 års återbetalningstid), ligger den nominella räntan på ca 10–12%. Den effektiva räntan är naturligtvis något högre. Vissa långivare sträcker sig ända ned till 7 % i nominell ränta, vilket bara är ytters lite mer än bankens ränta vid konsument lån utan säkerhet.

Även större belopp
Vanligtvis tänker man på banken bara man vill låna mer än några tusen lappar, men det är faktiskt möjligt att låna upp till 500,000 kronor även utan säkerhet. Tricket är att de justerar räntan efter hur stort lånebelopp du får och hur du planerar att betala av lånet. Om du tar ett mycket stort lån och kommer att betala av detta under längsta möjliga tid, vanligtvis 20 år, kommer räntan utan tvekan vara något högre. På så sätt skyddar sig långivarna mot framtida förluster. Varje låneansökan bedöms individuellt, och räntan bestäms av din lånprocess samt din lånehistorik. Därför varierar räntorna en hel del, men hos vissa långivare kan du teoretiskt sett få 7% i nominell ränta oavsett vilken typ av lån du söker. Det är ingen dålig affär, om du får det avtalet. Sök och se vad din ränta blir om du behöver pengar snabbt.

Sök lån online - Få svar direkt på skärmen


Ibland räcker helt enkelt inte pengarna till. Orsakerna till detta kan vara många. Vissa skäl är bättre än andra, men problemet är fortfarande ett faktum. Behöver du låna pengar och är i behov av att få snabba svar, är detta ett av de lån du kan söka och få svar direkt. Skriv in beloppet du behöver låna, samt en återbetalningstid som passar dig. Det krävs ingen säkerhet för lånet, men det kommer att genomföras en kreditupplysning. Svaret får du som sagt direkt.

I dagens samhälle, där allt som tidigare gjorts på papper nu görs digitalt, är också processen enklare när du ansöker om ett lån. Att söka lån är nu går mycket snabbt och effektivt. Mycket av arbetet som tidigare gjorts av människor, görs nu av datorer. Anledningen till att du måste ta ut ett lån kan vara många, och ibland kan ett konsument lån vara en bra lösning. Vid ett konsument lån lägger inte långivaren någon vikt vid vad du ska använda pengarna till.

Drömmer du om fjärran stränder?
I Sverige, vi lever ofta med en blöt höst. Sommaren kommer aldrig ”på riktigt”, eller så sköljs den förbi av regn och vind. Det kan vara svårt att hålla humöret uppe, speciellt när hösten följs av en lång och kall vinter. Det är lätt att drömma sig bort till de långa vita stränderna i Riviera-blått hav. Maldiverna kanske lockar? Långa härliga dagar vid stranden, med sköna bad i varmt vatten. Kanske behöver ni en paus som föräldrar, för att bara få vara man och fru?  Eller så kanske barnen förtjänar en utlandsresa som de pratat om så länge? Sådana resor kräver ofta att man planerar och sparar en lång tid innan. Ni kanske hade tänkt att bekosta resan med semesterersättningen, men var tvungna att prioritera annat? Ett lån, med svar direkt och lägre säkerhetskrav kan vara lösningen. Ibland kan det vara kul att vara impulsiv, något ett sånt här lån ger möjligheter till.

Högre ränta
Med ett lån följer räntor. Det är viktigt att komma ihåg att när du tar lånet, och när det ska återbetalas. Ett lån utan säkerhet har en högre ränta än till exempel bostads och billån. Därför blir det dyrare för låntagaren. I en redan svåra ekonomisk situationen är inte alltid ett nytt lån en bra lösning. Men om du kämpar på med stora kreditkortsskulder, kan ett konsument lån minska månadsutgifterna. Du samlar då ihop alla små lån i ett, vilket ger en bättre översikt och en lägre kostnad totalt. Man har då endast en långivare att förhålla sig till, och en månadsavgift att betala. Vilket kommer att vara bättre och billigare än att betala för flera kreditkort.

För att maximera möjligheten att få lån, kan det ofta vara en bra idé att ha en medlåntagare. Det är då ett delat ansvar för er att betala av skulden, vilket ökar säkerheten för långivaren och ökar låntagarens chanser att beviljas ett lån.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar